Er zijn maar weinig evenementen die ons echt van onze stoel blazen. De usual suspects zijn zeker de motorshow van Genève, de Goodwood Revival en daar mag je nu ook het Festival De l’ automobile in Parijs aan toevoegen. Wij sprintten gisteren naar het Hotel des Invalides om er de perspresentatie bij te wonen.

Het FAI is geen groot festival met meerdere hallen, gewoon drie tenten met een kleine 30 wagens in. Maar het niveau is zo hoog, dat zelfs Renault-Nissan topshot Carlos Ghosn de moeite deed om de gala-avond te bezoeken. Het geheim van het festival is de kwaliteit van wat er te zien is. Het draait allemaal om concept cars, de Ultieme droomwagens, niet gebonden aan regels, verkeersdrempels of algemeen comfort, gewoon puur design. Op de gemiddelde autoshow zie je er hier en daar wel eens een concept opduiken, maar daar blijft het vaak bij. Op het FAI staan ze gewoon allemaal bij elkaar. De wow-factor kent bijgevolg zijn gelijke niet. Deze pareltjes kan je in Parijs bewonderen.

– Lamborghini Terzo Millennio
– Maybach vision 6
– Mazda concept Vision Coupé
– Kia Proceed concept
– Peugeot Instinct
– Jannarelly Design 1
– Lamborghini Hurican Troféo Concept
– Renault Symbioz
– Renault R.S. 2027 Vision
– Kia Niro concept
– BMW Z4 Concept Aston

Het Festivale de L’automobile Internationale opende gisteren zijn deuren en loopt nog tot 4 februari. (http://festivalautomobile.com)

Over de auteur

Hoofdredacteur/Bezieler

Hoofdredacteur, Ondernemer, Fotograaf, Vader, Algemeen enthousiast, Zelfverklaarde Gitaarheld, Viking, Dromer... Als het wielen heeft, rij ik ermee!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.