De Fast & Furious franchise kennen we ondertussen allemaal wel. Je weet wel, die films waar Vin Diesel, Paul Walker zaliger, the Rock en Jason Statham keihard rijden en dingen doen ontploffen (dat noemen wij hier op de redactie de ideale zaterdagavond).

Fan? Goed nieuws! Want binnenkort kan je dit spektakel live en van dichtbij meemaken. Volgend jaar houdt de Fast & Furious Live tournee namelijk halt in het Antwerps Sportpaleis en wij kregen in Birmingham al een voorsmaakje.

De verhaallijn mag dan misschien niet één de grootste troeven van de Fast & Furious-reeks zijn, de auto’s zijn dat zeker wel. Geen enkele autofilm maakte verdoken automotive subculturen zo bekend bij het grote publiek als Fast & Furious 1 , 2 en Tokyo drift. De termen ‘JDM’ en ‘ten-second-car’ zijn sinds toen algemene kennis. Niet toevallig maken heel wat iconische wagens uit deze films hun opwachting in de liveshow.

De liveshow is een combinatie van pure autostunts met de betere waaghalzerij. We kregen alvast de intro van twee stunts te zien. Waarvan de eerste misschien wel één van de grootste visuele huzarenstukjes van de show is. Vier wagens in close harmony – een Nissan GT-R (R34), een Toyota Supra, een Mazda RX-7 en een Honda S2000 – werden voor de gelegenheid volledig gewrapped in LED’s, die van de hele wagen een soort rijdend hyperactief LED-scherm maken. We kunnen het niet anders verwoorden dan dat je onder invloed naar een live videogame aan het kijken bent.

De parking

Na de show kregen we een blik en korte wandeling achter de schermen op de gigantische backstage parking. We zijn gestopt met tellen na twintig auto’s. Op deze parking vind je onder meer de legendarische oranje Supra, de Lykan Hypersport,  De LED cars, enkele Mexicaanse politiewagens, een hoop muscle cars die al dan niet pyromanische neigingen hadden en enkele tanks om het af te ronden.

Sommige wagens komen rechtstreeks uit de stal van Universal en andere zijn exacte replica’s van het filmmateriaal. Wat ze wel allemaal gemeen hebben, is dat het stuk voor stuk volbloed racewagens zijn die – hoe kan het ook anders – allen voorzien zijn van hydraulische handremmen om ze met gemak door de arena te kunnen slingeren.

Top Gear

Het team achter de show bestaat uit niet minder dan 11 stuntpiloten die uit alle hoeken van de wereld komen en geleid worden door Rowland French. Deze naam zegt je misschien niet veel, maar hij was 12 jaar lang één van coördinatoren bij Top Gear.

Het resultaat mag er op zijn zachtst gezegd zijn en we kunnen een bezoekje aan het Sportpaleis op 27 en 28 januari dan ook warm aanbevelen.

Tickets kopen, doe je trouwens hier.

 

 

Over de auteur

Hoofdredacteur/Bezieler

Hoofdredacteur, Ondernemer, Fotograaf, Vader, Algemeen enthousiast, Zelfverklaarde Gitaarheld, Viking, Dromer... Als het wielen heeft, rij ik ermee!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.