Het Fia World Endurance Championship is zonder twijfel het grootste autosport kampioenschap ter wereld, met uitzondering in van de Formule één. Dit weekend streek de WEC-karavaan neer in onze mooie Ardennen. Een niet te missen afspraak.

Wie op Mars leeft en hier nog nooit van gehoord heeft. Hier is een notendopje: via deze link. De grote afwezige was natuurlijk Audi die vorig jaar in Spa met de zegen aan de haal gingen maar er op het eind van het seizoen er de brui aan gaven. Dit hebben we natuurlijk allemaal te danken aan het VW-emissie schandaal. Dus in de hoogste categorie blijft het dit seizoen een bij een stevige wedstrijd armworstelen tussen Stuttgart en Tokyo.

Op vrijdag wist voormalig Audi-rijder André Lotterer de Porsche 919 aan de kop van het veld te plaatsen maar echt lang duurde dat niet. Al snel bleken de Toyota’s een maat te sterk en staken niet één maar twee Toyota’s de bolide uit Zuffenhausen voorbij. Porsche stelde alles in het werk om de Japanners bij te benen maar het mocht niet baten. Na Zes uur rijden kleurde de vlaggen boven Spa wit met een rode bol.

In GTE Pro waren het de Tifosi die mochten vieren. De Ferrari’s toonden zich opperbest en wisten plek één en twee te bemachtigen en daarmee wisten ze beiden Ford GT’s af te houden (like in the good old days, zeg maar). De twee 488’s waren zelden meer dan een seconde of twee van elkaar verwijdert en er werd zelf hier en daar wat lak uitgewisseld. Porsche & Aston Martin moesten vrede nemen met achterste gelederen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.