En toen waren ze met negentien. Ik heb het over de beroemde en beruchte BMW Art cars. Vandaag stelde BMW tijdens de Art Basel expo in Miami een nieuwe Art Car voor. Deze keer is het een M6 GTLM van de hand van John Baldessari 

Kunst en motorsport vinden elkaar al jaren onder de vorm van allerhande liveries en kleurencombinaties. En niet alleen bij BMW. Maar het zijn toch de rijdende beeldhouwwerkjes uit München die vaak het meeste aandacht trekken en de nieuwe M6 racer is geen uitzondering. Conceptueel kunstenaar John Baldessari gebruikte op deze GTLM zijn typische kenmerken zoals strakke lijnen en gekleurde cirkels. Ook de schreeuwende drukletters die “FAST” spellen,  konden op deze wagen niet ontbreken.

De nieuwe art car in actie zien? Volg dan zeker de 24 uur van Daytona volgend jaar want dan zal de Art Car zijn debuut maken.

Iedereen heeft zijn mening over een kunst werk. Wij willen daarom weten wat jullie van deze 19e Art Car denken.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.