Propvol. Dat is de enige beschrijving die je aan dit autosportweekend kan geven. Maar liefst vijf top kampioenschappen kozen voor afgelopen weekend om te racen! Wij geven graag enkele highlights. 

We kunnen niet beter beginnen dan in eigen land waar de omloop van Spa-Francorchamps het decor vormde voor de 6 uur van Spa Francorchamps. De tweede afspraak van het FIA World Endurance Championship (of FIA WEC) en zeg maar de generale repetitie voor de 24uur van Le Mans. Audi trok na een dramatische wedstrijd aan het langste eind maar zelfs piloten Oliver Jarvis, Lucas di Grassi en Loic Duval geven grif toe dat ze vooral geluk hebben gehad. Volante was erbij. Lees er veel meer over in onze special.

Het legendarische Grand Prix circuit van Brands Hatch verwelkomde de tweede wedstrijd van de Blancpain Sprint Cup. Met niet minder dan 37 wagens aan de start was het drummen op de relatief korte Britse omloop.

Na een dominante tour de force van Jules Szymkowiak en Mister Mercedes Bernd Schneider in de Quali race kwam het duo Christopher Mies en Enzo Ide in hun WRT Audi R8 LMS als eerste over de meet. Gevolgd door de #86 AMG GT van Szymkowiak en Schneider en de #8 Bentley van Soucek en Maxime Soulet! Het laatste duo zette meteen de knapste prestatie van het weekend neer door als 24ste te starten en door te duwen naar een poduimplekje. Petje af!

In het Duitse Hockenheim was het dubbel feest! Niet alleen ging het nieuwe DTM seizoen van start. Maar kreeg het naast de Audi TT cup ook gezelschap van misschien wel de meest spectaculaire tak in de motorsport: Het FIA RX rallycross kampioenschap.

In DTM gingen de laurier naar Eduarda Mortara en Paul Di Resta bezorgde Mercedes meteen de eerste overinning voor de nieuwe C63 Coupé. Landgenoot Maxime Martin Eindigde op de 8sta plaats in Race 1 en greep in race 2 net naast het podium en nam genoegen met een vierde stek.

Op de “infield” van Hockenheim was er nog genoeg ruimte vrij om ook een potje Rallycross te rijden. Het Fia World Rallycross championship dat echt uit zijn voegen aan het barsten is zorgde opnieuw voor spektakel en bezorgde Audi de dubbel in het weekend. Na de winst van Mortara met de RS5 in Race 1 van de DTM won ook Matthias Ekstrom in S1 RX. Ebstroom was dubbel van dienst en verdedigde zijn eer in zowel DTM als FIA RX. Hoonigan Ken Block haalde meteen het eerste pudiom binnen.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.