Weer een goed gevuld raceweekend. Naast een historische F1-race werd er op eigen bodem rallycross gereden en keren we terug naar Silverstone voor de tweede ronde van de Blancpain Endurance!

Op Volante zwijgen we doorgaans in alle talen over Formule Eén omdat, laten we eerlijk zijn, de sport een beetje slaapverwekkend is geworden. Vandaag was echter een uitzondering. Niet omdat een kibbelende Hamilton en Rosberg elkaar weer eens van de baan reden maar omdat onze noorderbuur Max Verstappen de jongste Formule Eén rijder allertijden werd die een GP won. Toegegeven de twee gratis plaatsten die de twee Mercedes’ rijders elkaar van de baan knuffelden waren een aangenaam presentje. Maar een foutloze race incluis een Raikonen met het mes tussen de tanden achter hem bezorgde de 18-jaring Mad Max een méér dan verdiende overinning.

https://www.youtube.com/watch?v=TTmzzjHtAyI

Stop de Pers! FIA Rallycross strijkt neer in eigen land!! De omloop werd de achtergrond van de derde ronde van het FIA RX. Ken Block en zijn vriendjes ploegden met veel plezier het circuit van Mettet om en het was uiteindelijk Matthias Ekstrom die opnieuw aan het langste eind trok en zijn leidingspositie in het kampioenschap verder versterkt.

De Blancpain caravaan hield opnieuw een stop in het Verenigd Koninkrijk maar dit keer in Silverstone met de Blancpain Endurance Cup. Drie uur racen op de befaamde Britse oploop stond op het programma en werd opnieuw een verhitte strijd tussen de Audi R8 LMS van Laurens Vantoor en de zijnen tegen de Mercedes-AMG GT3 van Maxi Buhk en co. Op een druk Silverstone had de R8 #1 net niet genoeg in huis om de HTP AMG bij te benen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.