De witte Manthey Porsche’s 911 RSR waren de grote afwezigen tijdens de FIA WEC zes uur van Spa en in de rest van het seizoen, enkel op LeMans zal het fabrieksteam de eer verdedigen. Geen getreur echter in 2017 staat Porsche er terug met een volledig nieuwe RSR.

RSR3

Zolang de 911 al bestaat, is hij zowat meubilair op elk race circuit en ook de fabrieksinzet is niet weg te denken in heel wat raceseries. Porsche Motorsport had dit jaar besloten enkel twee RSR’s in te zetten in het Amerikaanse Imsa Weathertech kampioenschap. Waar ze het daarboven uitstekend doen en dus de Porsche GTE-Pro honneurs aan Dempsey-Porton racing te laten en hen enkele fabriek-aces uit te lenen.

Porsche profiteert daarom van hun sabbatjaar om een nieuwe 911 RSR te ontwikkelen die we nu ook te zien krijgen en het ziet er alvast goed uit. De wagen lijkt nog breder en agressiever. Enkele piloten kregen al de kans om hem “uit te rollen” en waren al positief. Over maten en gewichten weten we weinig en ook krijgen we enkel de voorkant te zien. To be continued dus.

Om hem live op de omloop te kunnen zien zullen we nog even moeten wachten tot Daytona 2017. We kunnen al niet wachten!

 

Over de auteur

Hoofdredacteur/Bezieler

Hoofdredacteur, Ondernemer, Fotograaf, Vader, Algemeen enthousiast, Zelfverklaarde Gitaarheld, Viking, Dromer... Als het wielen heeft, rij ik ermee!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.