TVR is dood, TVR leeft, TVR is dood, TVR… Zo gaat het al wel even. Maar twee jaar na de komst van een nieuwe eigenaar geeft TVR nu toch een teken van leven met de aankondiging van een nieuw model en ietwat concretere plannen.

Het Britse TVR leek in 2007 finaal dood en begraven te zijn nadat Russische investeerder Nikolay Smolensky het bedrijf een langzame dood liet sterven en 7 jaar later de eigendom verkocht aan investeerder Les Edgar.

Die laatste heeft nu plannen om in 2017 TVR opnieuw op de kaart te zetten en de TVR bloedlijn opnieuw leven in te blazen.
Dat is hij van plan met in samenwerking met Gordon Murray Design en een Cosworth V8 die vermoedelijk meer dan 500 pk op de baan zou zetten. Het concept heeft de werk titel T37 en ziet er alvast veelbelovend uit. (Al is het wel een herwerkte schets van Autocar Magazine)

tvr_1200

Om de kas wat extra te spijzen ontvangt TVR automatie intussen al met plezier gulle donaties van hun eerste kopers. Nu maar hopen voor hen dat er in 2017 ook een auto komt…

To be continued (of misschien ook niet…)

Extra: Om het geheugen wat op te frissen halen we graag nog even wat videomateriaal boven van TVR’s zoals we ze vroeger kenden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.