Doel, het beruchte Antwerpse spookdorp is voor vele fotografen een echte trekpleister. Niets beter als al dan niet schaars geklede modellen tussen de verlaten huizen en ruïnes te fotograferen. Een goed idee dacht ik en trok met een knap model richting de Antwerpse linkeroever. Alles was het model net iets anders: De Toyota GT86. 

UPDATE: Bekijk ook onze VR video review van de 2017 facelift van de Toyota GT86!

De GT86 is intussen al enkele jaartje oud maar weet nog steeds flink zijn mannetje te staan. Het recept dat Toyota in samenwerking met Subaru hanteerde, “fun over power”, schijnt te werken. Om de niet al te krachtige GT86 toch speels te maken koos Toyota ervoor standaard de GT86 af te leveren op basis Michelin Primacy’s hierdoor krijgt de kleine pocket rocket al sneller een lossere achterkant en kan je ook aan lage snelheden gemakkelijk rokend door de bocht komen.

20140324_untitled_1403

Om dat uit te vinden, trok ik naar de Antwerpse Linkeroever waar je op de verlaten havenroutes genoeg ruimte hebt om op veilige wijze het varken uit te hangen. Terwijl ik duchtig bezig was met de delamineren van de achterbanden zag ik plots een wegwijzer richting doel. Ik had het spookdorp nog nooit bezocht dus gewapend met een camera trok ik erop uit.

Of Doel nu effectief moet plaatsruimen voor de haven of niet weet niemand echt. De ene heeft zich erbij neergelegd, de andere verzet zich op militante wijze tegen de komst van de industrie. Het resultaat ervan is een verlaten dorp waar vandalisme en graffiti de plak zwaait en enkele koppige gezinnen en één cafeetje stand houden.

Daarnaast is Doel ook, bijna letterlijk, een platgeschoten fotolocatie. Alleen tijdens mijn doortocht kwam ik minstens vijf fotogaren of zogenaamd urban explorers tegen. Daarnaast wordt het dorpje ook door heel wat filmproducties als locatie gebruikt (zoals Bowling Balls). Volante kon niet in dit lijstje ontbreken en met de GT86 als model van dienst haalden ik alvast mijn camera boven.

 

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.