Gisteren stond de wereld even stil. Een twintigtal NASCAR bolides reden gisteren onder politiebegeleiding van Circuit Zolder naar het centrum Hasselt… over de openbare weg! Ja, u leest het goed, en voor vele automobilisten was het soms raar opkijken wanneer ze de imposante V8 naast zich door zagen komen. Het weer zat mee, en de NASCAR parade op het Kolonel Dusartplein bracht een hele mensenmassa te been.

Het was over de koppen lopen in Hasselt omstreeks 16u30, en wanneer de wagens goed twee uur later begonnen aan de terugweg, zagen we eventjes de Group B tijden herleven. Op de kleine ring in Hasselt stond het volk twee rijen dik aan elke kant van de weg, en elke keer als er een Amerikaanse bolide passeerde ging de mensenmassa weer open. Een heel uniek beeld, echt een super initiatief vanwege Circuit Zolder. Wij kunnen alleen maar hopen dat we dit beeld volgend jaar in augustus bij laat ons zeggen de 24u van Zolder opnieuw mogen aanschouwen!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.