Er is nog een kleine 9 uur te gaan in deze alvast spectaculair etmaalrace. Een race die in het begin vooral getekend werd door de vele incidenten, talloze safety cars en dito leiderswissels. 

De race, die in de gietende regen begin, werd in de eerste uren geleid door de McLaren Boys van Von Ryan racing. Door enkele safetycar incidenten ondstond er verwarring daar niet het hele peleton achter dezelfde safetycar hing. Van die situatie en door een strategisch voordeel profiteerde de #1 Audi R8 LMS met Laurens Vantoor aan het stuur en nam de leiding stevig in handen. Tot die het heft na een stevige aanvaring met het decor liet wegglippen. Door de langdurige herstelwerken in de nacht viel de WRT-Audi ver terug in de rangschikking. De #99 Mercedes SLS AMG van Rowe racing met onder andere Nico Bastian en Daniel Juncadella profiteerde hiervan en leidde de wedstrijd tot in de vroeger uurtjes. Maar ook de BMW’s Z4’s van Marc VDS kwamen opzetten en namen kort de leiding over alleen om die opnieuw af te geven aan de #2 Audi R8 van Polesitter Stephan Ortelli.

Over de auteur

Hoofdredacteur/Bezieler

Hoofdredacteur, Ondernemer, Fotograaf, Vader, Algemeen enthousiast, Zelfverklaarde Gitaarheld, Viking, Dromer... Als het wielen heeft, rij ik ermee!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.