Stel, U wordt op een dag wakker en u bent de nieuwe Zakk Wylde, Joe Bonamassa of Angus Young. Dan kan die oersaaie Bose of die ietwat nichterig ogende B&W Zeppelin echt niet meer door de beugel als woonkamerstreamer.  Ons is het overkomen, en ontdekten in de Marshall bluetooth-speakers een ideaal alternatief.  Warm uw nekspieren maar al op, want headbangen mag!

Ondanks dat er Marshall op staat mag u uw electrische gitaar nog even laten liggen: dit zijn geen guitar amps, ook al komt de Woburn, het grootste model in de reeks qua afmetingen wel in de buurt. Wij mochten de Stanmore testen en lieten diens grotere broer Hanwell en kleinere zus Acton voor een andere keer. De buitenkant ziet er gelikt uit met een zeer herkenbare Marshall look. De goudkleurige volume-, bass- en treble-knoppen voelen robuust en precies aan, en in deze tijd van touchscreens is de retro flip switch een zalige manier om van power-on te doen.  De Stanmore komt in vier verschillende uitvoeringen, waaronder een Pitch Black zonder 1 spatje goud.

Een gigantisch pluspunt van de Stanmore en zijn grotere broers is dat je, op een gitaarkabelplug na, vrijwel elke courante input hebt: RCA, Optical, Mini jack en bluetooth.  Ook afwezig is Apple AirPlay, maar in combinatie met een Airport Express en een optical kabel is dat ook opgelost.  Er is geen batterij en de Stanmore werkt enkel op netstroom. Dit is duidelijk niet bedoeld als portable speaker, zelfs zonder batterij is ie al behoorlijk zwaar.  In het midden van de huiskamer staat de Stanmore perfect, maar wil je hem on tour mee nemen huur je best een potige roadie in.

Stanmore-Cream-on-Black

Maar hoe klinkt deze mini-Marshall nu eigenlijk? Een kleine kanttekening: deze audio streamers worden niet in de Marshall-fabriek in Engeland gemaakt, maar zoals zovele consumer electronics in het verre oosten.  Dat zal u er echter niet aan horen, het geluid dat uit de 2x20W + 40W subwoofer komt is luid, vol en op het brutale af.  Dat deze streamer vooral tot zijn recht komt bij snoeiharde gitaren, slaande drums en zelfs het wat meer poppy werk  mag geen verrassing zijn.  Niet dat electronica slecht klinkt, integendeel, en dan zeker werk in het genre van Massive Attack,  Tool of zelfs dubsteb. Je kan als audiofiel in dezelfde prijsklasse waarschijnlijk nog wel iets beter gaan, als je het rock’n’roll van deze Stanmore wilt inruilen voor een sterielere ervaring.

Die prijs staat met een MSRP van €400 vrij scherp, maar je krijgt er wel een stevig gebouwde, met rock history doordrenkt uitziende, prima klinkende gitaarheld voor in de plaats. Groupies apart verkrijgbaar, en voor de distressed look moet u zelf nog zorgen, maar voor al uw inputnoden bent u ingedekt. Aanrader!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.