Het FIA World endurance championship is in vorm en op ramkoers om misschien wel het grootste autosport kampioenschap van het moment te worden. De 6 uur van Spa-Francorchamps wordt wel eens de generale repetitie voor LeMans genoemd. Als dat het geval is belooft het ook dit jaar weer een thriller te worden. Onze reporter was erbij en bracht de wedstrijd in beeld

Onder de ogen van meer dan 54.000 bezoekers trok Audi in de Ardennen aan het langste eind. Porsche, dat het tactische bandenspel van het zusterbedrijf niet kon volgen bevolkte de rest van het podium. Kampioen Toyota kwam in deze wedstrijd niet echt aan ze

In GTE Pro ging het er minstens even hard aan toe. Titelverdedigers Bruni en Wielander zetten alles op alles in hun #51 AF Corse Ferrari om in te strijd tegen de roodgele Hanergy Aston Martin van Fernando Rees, Alex Macdowell en Ritchie Stanaway aan het langste eind trekken. Helaas gooide tijdens de ontknoping van de wedstrijd een fout tijdens een pitstop roet in het eten.

Zes uur racen op het scherp van de snee met ontelbare leiderswissels is autosport op zijn best en dat is waar de FIA WEC ook voor staat. In juni vervoegt ook Nissan zich bij Porsche, Audi en Toyota voor de legendarische etmaalrace in LeMans. Wij tellen alvast af.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.