Een oor is even uniek als een vingerafdruk, moeten ze gelezen hebben in de audio-industrie. Nooit was er meer keuze aan hoofdtelefoons op de markt, en nooit zoveel variatie: in-, on- en over-ear modellen in duizenden kleuren en designs, voor audiofielen en audiofoben en alles daartussen. Volante helpt u het bos door de bomen te zien en presenteert u alvast deze twee exemplaren: De Beats Solo2 vs de Samsung Level On. Vergelijkbaar van formaat en prijsklasse, maar presteren ze ook gelijk? Let’s find out!

Op het eerste zicht lijkt de Solo2 wel een kleinere Studio van hetzelfde huis. Mooi afgewerkt, stevig van build en met details als een in de verwijderbare kabel ingebouwde mic en remote zit het uiterlijk van deze kleine opvouwbare hoofdtelefoon wel goed. Niet verbazingwekkend, omdat Design voor de Beats-reeks minstens even belangrijk is als geluidsprestaties. Met die laatste zit het ook best snor: de Beats reeks heeft een reputatie om bass-heavy te zijn, en de Solo2 blijkt ook hier het cliché te volgen. Eens op de oren voelen de geluidsisolerende earpads nogal nauwaansluitend aan, en of dat iets goed is hangt natuurlijk af van de drager. Onze redacteur verkiest echter een iets comfortabelere fit, maar al bij al komt het de geluidskwaliteit en uw omgeving ten goede. Uit de zeer eclectische keuze van test tracks blijkt deze toch beter te performen op onze hip-hop playlist dan pakweg metal of klassiek, al kan je de prestaties zeker niet ondermaats noemen. Een audiofiel grijpt beter naar een BeyerDynamic, maar voor de gemiddelde luisteraar met smaak en zin in booming bass is de Solo2 een heel goeie keuze.

Samsung-Level2-On

Doet de Level On van Samsung het even goed? Een eerste indruk leert ons dat deze hoofdtelefoon meer understated is dan ons eerder besproken model. Het voelt allemaal iets plastiekeriger aan, het design is sober zwart zonder opvallende logo’s en zal zeker geen toevallige passanten doen denken: “Is dat een Level On van Samsung?” Praktisch is ie wel: in opgevouwde toestand is hij kleiner dan zijn Beats-broertje, de bijgeleverde case voelt solide aan en heeft eveneens een verwijderbare kabel met remote, al werkt die laatste enkel betrouwbaar op Android-toestellen.
De Level On voelt iets comfortabeler aan, maar is qua isolatie dan ook niet zo sterk. De bluts met de buil, zeg maar. Ook dit is een eerder naar het bass-spectrum neigende hoofdtelefoon, minder uitgesproken dan de Solo2. Het geheel geeft een meer gebalanceerde luisterervaring, maar op geen moment ervaarden wij een wauw-gevoel. Een goeie middenmoter met een ietwat saaie uitstraling, waar je voor dezelfde prijs een ruime keuze aan meer emotionele hoofdtelefoons hebt.

Uiteindelijk moesten we bij de Volante-redactie onze innerlijke patser naar boven brengen, en viel onze voorkeur op de toch iets opwindendere Beats Solo2.

solo2-family-shot2

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.