Vandaag werd in Keulen de gloednieuwe vierwielaangedreven Ford Focus RS aan de media voorgesteld. Meest opvallende aan deze RS is dat in tegenstelling tot zijn twee voorgangers heeft deze RS eindelijk de aandrijving gekregen waar iedereen al langer om vroeg.

De nieuw Ford Focus RS werd in goed gezelschap voorgesteld. Het prototype werd de fabriekshal binnengedrift door niemand dan minder dan Mr Gymkhana himself: Ken Block.

Het torque vectoring AWD systeem zal via een manuele zesbak aangedreven worden door een 2.3 liter Ford ecoboost motor die 320pk produceert. Daarnaast bouwt de RS verder op reeds succesvolle recept van de Focus ST

Over looks valt altijd te twisten maar wij zijn alvast fan van deze nieuwe RS. Meer info lost ford in Geneve

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.