Een degelijke schoudertas is voor elke zichzelf respecterende urbanite een must.  Het is de kofferbak van de zich op 2 benen of 2 wielen voortbewegende moderne mens. Maar het vinden van de perfecte tas, die zowel je baggagenoden als stijlvereisten tegemoet komt kan een behoorlijke opdracht zijn.  De kans is groot dat als je dit leest, je vast je gading gaat vinden in het gamma van Freitag (http://freitag.ch). Waarom? Alle Freitag tassen worden gemaakt van gerecycleerde autogordels, dekzeilen en binnenbanden.

De Zwitserse broers Markus en Daniel Freitag besloten om de chocolate, horloges en zakmessen links te laten liggen en vrijwel onverwoestbare en waterdichte tassen te maken uit gerecycleerd materiaal. Wat vandaag een bloeiend bedrijf is begon ooit letterlijk in de badkamer van hun appartement! Elke Freitag tas is uniek, en handgemaakt. Geen schoudertas nodig?  Ze maken ook portefeuilles, ipad-hoezen, totes, shoppers, sleeves, handtassen, en noem maar op! Elk stuk is uniek, omdat dekzeilen nu eenmaal varieren in kleur, print en hoe ze gesneden worden.

Onze redacteur loopt zich nu toch al een tijdje te verbazen over hoe veelzijdig en ruim zijn F21 is. Met een sleeve is het een prima laptoptas, met plaats voor laders, kabels, accessoires, tablets, boeken… Teveel items en slechts een onderverdeling maken het snel nogal georganiseerd, dus de neuroten onder ons kiezen beter een model met een binnenverdeling. Zit je veel op de fiets denk je ook best aan een heupriem om alles op zijn plaats te houden.

Grootste barriere?  Het prijskaartje laat duidelijk zien dat elke tas handwerk is.  Maar eens gekocht ben je zeker dat ie jaaren mee gaat.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.