Laat ons eerlijk zijn: Smartphone speakers, hoewel ze de laatste jaren enorm rasse schreden vooruit gezet hebben, zullen nooit aan de top van audiofielen-lijstjes staan. Zowel in geluidskwaliteit als in volume laten veel te wensen over. Gelukkig erkent de markt dit, en zijn er hordes kleine speakers beschikbaar, de ene al brakker dan de andere.

De Monocle is een ander verhaal: Klein, compact, stijlvol en slim. Of je stijlvol koper en zwart kiest, of trendy opvallende kleurtjes, een speaker kies je toch vooral op geluidskwaliteit en op features. De Monocle heeft een geintegreerde full-duplex microfoon, en werkt zowel met als zonder geladen batterij. In zijn meest basic vorm heb je een enkele oorschelp, met microfoon en een knopje om telefoongesprekken mee aan te nemen of je muziek te fast-forwarden, en dat werkt net zoals de gekende knopjes op bvb iPhone oortjes. In passieve modus houd je de Monocle aan een oor en krijg je een leuke versterking op de gewone ingebouwde telefoonspeaker. Maar de Monocle kan je opladen via micro-usb, voor tot 7u versterkte muziek. Met een draai aan de ring wordt dit meeluisteroortje plots een verrassend luide en heldere speaker, voor conference calls mee te voeren, of met vrienden naar muziek te luisteren.

Met een draai aan de ring wordt dit meeluisteroortje plots een verrassend luide en heldere speaker

Onze redacteur vond de Monocle vooral handig om in combinatie met een volwaardige hoofdtelefoon (de Monocle kan tot 10 devices doorlussen) snel even naar iets te luisteren, zoals gesprekken via een laptop waarbij privacy nodig was. Gecombineerd met een leuk design is dit een standaard schoudertasbewoner geworden, om snel even iets duidelijker te horen, of om kleine spontane feestjes op te vrolijken.

Nativeunion.com

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.