Bentley produceert al jaren de betere luxe cabrio-cruiser met de Continental GTC. Een GT die met exclusieve materialen en en sublieme afwerking elke keer een nieuwe standaard zet in “dakloos” rijden. Vandaag doen ze in Crewe daar nog een schepje bovenop. Aanschouw de Bentley Gran Convertible Concept.

De Bentley Gran Convertible is gebaseerd op de almachtige Bentley Mulsanne. Het vlaggenschip in het Bentley-gamma, die op alle vlakken het sumum is in luxe. Haal het dak eraf en je combineert de ultieme luxe-cruiser met kilometers hoofdruimte. Binnen in baadt je in veertien (!) verschillende soorten leer. De motorkap en het A-frame zijn afgewerkt in een soort zilver “liquid metal”. Een kleuren combinatie die we al eerder zagen bij die andere Britse luxe kolos (RR drophead).  Voorin vinden Bentley’s twinturbo V8 terug die we al eerder zagen in de GTV8 en de Flying Spur V8. Een krachtbron  die met gemakt, en 530pk,  deze kolos vooruit stuwt.

Of Bentley deze wagen ooit zal produceren, hangt af van de vraag. En zelfs als het zover komt zouden er slechts een beperkt aantal gebouwd worden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.