Blancpain GT Series: Met het mes tussen de tanden

Als je op zoek bent naar het kruim van de GT-racerij moet je bij de Blancpain GT Series zijn en in het verlengde de Endurance Series.

Het recept is eenvoudig: Meer dan 40 GT3-racewagens scheuren drie tot vierentwintig uur lang over 5 legendarische racecircuits. Beeld je een startveld in van Ferrari 458 GT3’s, BMW Z4’s, McLaren 12C’s, Lamborghini Gallardo’s, de machtige Mercedes SLS AMG’s, Aston Martin V12 Vantages, enkele Porsches en twee Bentley Continentals die het tegen elkaar opnemen op legendarische circuits als Monza, Spa en de Nürburgring.

De Blancpain GT Series (de combinatie van de Sprint en endurance reeksen) is het parade paardje van SRO, de organisatie van Stephane Ratel. Hij had het idee om de vroegere FIA GT om te vormen tot een kampioenschap waar zowel ervaren amateurs als professionele racepiloten in dezelfde race kunnen deelnemen. Het resultaat is naast een groot aantal wagens ook een interessant deelnemersveld. Van gewezen F1 piloten zoals Thomas Enge en LeMans winnaar Guy Smith tot Arabische prinsen en russische milionairs. Aande start van de Endurance wedstrijd in Monza stonden ook heel wat belgen aan de start en zeker niet de minste. Zo is Jerome D’ambrosio fabrieksrijder bij het Bentley M-sport Team en komt Nico Verdonck uit bij het HTP Motorsport team in een Mercedes SLS.

McLaren ging aan de haal met de overwinning in Monza en Bentley kwam zowel in Silverstone als Paul Ricard als eerste over de meet.

Tekst & Foto:Frederik Herregods

www.blancpain-GT-series.com

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.